Oproštajna misa vlč.Josipa Tomljanovića

U nedjelju, 21.08.2022 god. slavila se Sveta misa na kojoj su se župljani i mještani Brinja oprostili od vlč. Josipa Tomljanovića koji je dekretom biskupa Zdenka Križića premješten u drugu župu.

Koliki je trag ostavio zorno je prikazala i posljednja misa, na kojoj mnogi nisu mogli prikrivati svoje emocije.

Na kraju svete mise ministrantica Manuela izrekla je par pozdravnih riječi zahvale u ime svih ministranata na koje je ostavio poseban “pečat”, naučio ih je ministriranju s toliko ljubavi.

Nakon ministranata župljanka Melita, članica pastoralnog vijeća također mu se obratila riječima:

“U Lukinu evanđelju u 5.poglavlju piše kako je Isus Šimunu Petru rekao da će loviti ljude. Tako ste i vi kao Petrov sljedbenik uhvatili nas mrežom vjere, molitve i ljubavi, a pogotovo naše mlade i približili nas uskrslome Kristu. Uz Vas naša je zajednica rasla. Izgradili ste jednu snažnu zajednicu mladih ministranata za koje se nadamo da će trajati i da je ovo samo jedan vjetar u leđa našim mladima. Sada kada vas dužnost šalje dalje nama ne preostaje nego vam zahvaliti za sve što ste učinili za našu župnu zajednicu, za svaki osmjeh i lijepu riječ, za svaki zagrljaj, za svaki trenutak proveden s nama. Hvala vam i za sav trud kojim ste do sada uz Božju pomoć vodili našu župu. Iskreno se nadamo da će opet doći taj premještaj koji vas danas od nas odvodi i da će vas jednog dana k nama vratiti jer urečen rastanak bez našeg htjenja obećava i sastanak. Neka Vas uvijek prati BB i zagovor BDM.  Vaši župljani Brinja”.

Za sjećanje i zahvalu župljanin gdin. Mirko uručio mu je gitaru koju su mu kupili župljani Brinja.

Župnik se župljanima zahvalio na svoj pomoći, podršci, lijepim riječima…

Dragi župniče nadamo se da ćete i na drugoj župi ostaviti lijepi i pozitivni neizbrisivi trag kao što ste i kod nas 🙂