Zahvalna misa i oproštaj od župnika vlč.Peje Ivkića

U nedjelju 23.08. 2020 god.  na župnoj misi u 11:00h naš župnik vlč.Pejo Ivkić oprostio se od svojih dosadašnjih župljana nakon 9 godina koje je proveo u našoj župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Brinju kao njezin župnik. Dekretom biskupa Gospićko-senjske biskupije mons.mr. Zdenka Križića za novog župnika u Brinju imenovan je vlč. Josip Tomljanović.  Vlč.Pejo uputio nam je riječi zahvale za svih 9 godina provedenih u Brinju. “Htio bih Vam svima, najprije zahvaliti, na svakoj molitvi i pomoći koju ste iskazali kako za župnu zajednicu tako i za mene.  Svima Vama jedno veliko HVALA za sve što ste učinili za Crkvu, ovu župu, ovo mjesto i za mene osobno. Uvijek ću se rado sjećati ovih godina koje sam ovdje proveo…..”

U ime cijelog pastoralnog vijeća, molitvene zajednice, pjevačkog zbora te svih vjernika gospodin Mirko Radotić uputio je zahvalu riječima:

“Dragi naš velečasni! Danas nam se osjećaji mješaju. U zraku je neka sjeta jer je ovo bila misa s kojom se opraštamo od vas. Nakon devet godina koje smo proveli skupa, odlukom biskupa ostajemo bez vas kao duhovnog vođe, ostajemo bez vas kao prijatelja, kao osobe s kojom smo mogli i jesmo dijelili lijepe i tužne trenutke, trenutke koji su zahtjevali znanje, upornost i rad. Dragi Pejo, odlazite od nas, iz ove sredine, ali ostajete u našim srcima i mislima. Ostavljate neizbrisiv trag  u našoj župnoj zajednici. Pamtiti ćemo vas kao čovjeka velikog srca i kao prijatelja koji je volio i razumio svakog čovjeka. Sjetiti ćemo vas se i u hladnim danima kada nas ugrije toplina u ovoj župnoj crkvi, kada zasviraju obnovljene orgulje. O vama ćemo misliti  i kada budemo u župnim kapelicama gdje je utisnuta vaša ruka, kada zazvone naša zvona da nam najave podne, da nam najave nedjeljnu misu ili da nam kažu da nas je napustio netko iz naše zajednice- opet ćemo se sjetiti vas kao svećenika koji je ustrajao u tome da se obnove zvona.  Hvala vam što ste krstili našu djecu, što ste ih uveli u zajednicu crkve, što ste spojili brojne parove i uveli ih u bračni život. Hvala vam što ste bili uz nas kada smo ispraćali naše najmilije na put mira i tišine. Hvala vam na svemu što ste dali našoj i vašoj župi. Nastojati  ćemo očuvati sve to vama na ponos i na slavu dragome Bogu. Pjesnik Izidor Poljak kaže: Neću da moji dani proteknu mračno u tihu lijuć se rijeku vječnosti, kuda koračam hoću da bacam snopove zlatne svjetlosti. Tim koracima svjetlosti kročite smjelo u novu župu, a nama ostaje djelo vašeg rada da se ponosimo i slijedimo ga. Dragi naš Pejo, neka vas dragi Bog blagoslovi i poživi još dugi niz godina u zdravlju i veselju. Blagoslovljeni bili i svako vam dobro. Hvala vam. ”

Riječi zahvale izrekli su i načelnik Općine Brinje gosp. Zlatko Fumić te ravnateljica Osnovne škole “Luke Perkovića” gđa. Ivana Rajković koji su također zahvalili na svim godinama uspješne suradnje.

Druženje uz vlč.Peju i župljane nastavilo se nakon Svete mise ispred župnog dvora gdje smo se počastili i zapjevali.