Prva Sveta Pričest

U nedjelju, 28.06.2020 godine, u 10.30h u našoj je župi proslavljena Prva Sveta pričest. Svetu pričest primili su prvopričesnici: Josip Cesar, Laura Cindrić, Matea Draženović, Ivan Holjevac, Lucija Ivanišević, Josip Sertić, Josip Udorović.

Svečanost svete mise predvodio je župnik vlč.Pejo Ivkić, dok je misu animirao župni zbor.

Prvu Svetu pričest po prvi puta primaju vjeroučenici trećih razreda osnovnih škola. Od njih se traži da redovito pohađaju školski vjeronauk od prvog razreda osnovne škole, te da u trećem razredu usvoje određena znanja. Nakon završene priprave, po prvi puta, pristupaju sakramentu pomirenja (ispovijedi), a nakon toga, svečano, u nedjeljnom euharistijskom slavlju, primaju svoju prvu sv. pričest. Vaš župnik, vjeroučitelji i cijela župna zajednica raduje se i iskreno vam čestita što će vaše dijete primiti sakrament Prve Svete Pričesti.

Tom prigodom bismo htjeli naglasiti vašu roditeljsku ulogu u pripremi za taj sveti sakrament. Vaša uloga u pripremi za prvu pričest i u općenito u vjerskoj pouci je neprocjenjiva.

Obitelj je najčvršća poveznica koja postoji među ljudima. Osobe koje žive u takvoj zajednici uspostavljaju neraskidive veze.

Međutim, obitelj je i istovremeno i tako krhka i raspadljiva ukoliko se obiteljski život zanemaruje i ne njeguju se obiteljske veze. Zato Crkva roditeljima i pridaje najveću važnost u općenitom odgoju djece, posebno u vjerskom smislu.

Nitko ne može, pa ni svi svećenici, časne sestre ili vjeroučitelji ničim zamijeniti ili nadoknaditi ulogu roditelja u tako važnoj i odgovornoj zadaći koja je istovremena i teška i prelijepa.