Proslava blagdana Velike Gospe

U utorak 15. Kolovoza 2017.god.,  na svetkovinu Uznesenja Marijina župljani Brinja proslavili su svog zaštitnika tj.  svog patrona župe. Euharistijska slavlja služila su se dopodne, točnije u 11h i poslije podne u 18h.

Misno slavlje u 11h predvodio je župnik, vlč. Pejo Ivkić, a animirao ga je župni zbor UBDM.

Misno slavlje u 18h predvodio je fra. Jure Marčinković, susjedni župnik  župe Križpolje, uz pomoć domaćeg župnika vlč. Peje Ivkića i našeg brinjskog svećenika vlč. Mile Rajkovića, župnika iz Švice. Misu je animirao također župni zbor UBDM i dječji zbor „Marijini anđeli“ .

Po tradiciji na toj Svetoj misi iznosi se kip Blažene Djevice Marije i u procesiji popraćenoj marijanskim pjesmama obilazi se oko Crkve. Unatrag par godina procesija se proširila i na glavnu ulicu kroz Brinje, te se njome ide do mosta i vraća se natrag u crkvu gdje se nastavlja slaviti Sv. Misa. U homiliji fra. Jure Marčinkovića pozvani smo na molitvu i nadu, pozvani smo da vjerujemo i da se radujemo, da pjevamo Mariji jer ona je ta koja nam je dala Spasenje i koja nam je rodila Nadu. Pa potaknuti tim riječima misno slavlje je i završilo uz riječi molbe Majci Božjoj da nas čuje i usliši nam molbe glas.

Nakon udijeljenog blagoslova dio vjernika uputio se u obilazak oko oltara, a dio se uputilo van Crkve gdje su bili tamburaši koji su svirali  pjevali u čast našoj zaštitnici i čuvarici našeg Brinja, Majci Božjoj.